Hi People,

Iam a novice to IDM and UserApp etc. I have recently started the IDM
3Fundamentals Self Study Kit following the instructions for building on
a vmware workstation environment on a windows 2003 server.

All has been going very well, i am on the 2nd book at the stage of
installing the UserApp on the DA-IDM [OES Linux] server.

On the page 9-87 where you login into the IDM UserApp welcome page
through your browser i get the following errors :

type Exception report

message

description The server encountered an internal error () that prevented
it from fulfilling this request.

exception

javax.servlet.ServletException
org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.doHandle PageException(PageContextImpl.java:848)
org.apache.jasper.runtime.PageContextImpl.handlePa geException(PageContextImpl.java:781)
org.apache.jsp.jsps.index_jsp._jspService(org.apac he.jsp.jsps.index_jsp:62)
org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(Http JspBase.java:97)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:810)
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.servic e(JspServletWrapper.java:322)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFil e(JspServlet.java:314)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspSe rvlet.java:264)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:810)
org.jboss.web.tomcat.filters.ReplyHeaderFilter.doF ilter(ReplyHeaderFilter.java:81)


root cause

java.lang.NoClassDefFoundError
com.sssw.fw.session.EboSessionManager.createEbiHtt pSession(EboSessionManager.java:151)
com.sssw.fw.session.EboSessionManager.getEbiHttpSe ssion(EboSessionManager.java:143)
com.sssw.fw.session.EboSessionManager.getEbiHttpSe ssion(EboSessionManager.java:111)
com.sssw.portal.core.EboPortalContext.createEbiSes sion(EboPortalContext.java:232)
com.sssw.fw.core.EboAbstractContext.<init>(EboAbst ractContext.java:58)
com.sssw.portal.core.EboPortalContext.<init>(EboPo rtalContext.java:83)
com.sssw.portal.factory.EboFactory.createPortalCon text(EboFactory.java:61)
org.apache.jsp.jsps.index_jsp._jspService(org.apac he.jsp.jsps.index_jsp:52)
org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(Http JspBase.java:97)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:810)
org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.servic e(JspServletWrapper.java:322)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFil e(JspServlet.java:314)
org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspSe rvlet.java:264)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:810)
org.jboss.web.tomcat.filters.ReplyHeaderFilter.doF ilter(ReplyHeaderFilter.java:81)


note The full stack trace of the root cause is available in the Apache
Tomcat/5.5.9 logs.

On page 9-88 it mentions checking that port 8081 was entered during
installation and reinstalling UserApp software accordingly. I have
checked all this is okay?. mysql and jboss seems to be running okay.

There is no problem at the Internet Explorer end of things as the
errors are displayed when the jboss installation is running on the
OES-Linux vm.

Can anybody point me in the right direction please?.

Regards

Rob


--
RobNov
------------------------------------------------------------------------
RobNov's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=5122
View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=324606